Radionica – Osećam (doživljavam), dakle, postojim

Čoveka čini jedinstvo materijalnog (telo) i nematerijalnog (psiha – misli, osećanja, vrednosti; duh...). To su različiti vidovi jedne celine. Promene bilo kog od njih istovremeno stvaraju promene svih ostalih. Na ovim temeljima nikle su teorija i praksa telesne psihoterapije. Dolaženjem u kontakt sa našim potisnutim osećanjima i snagama, a zatim njihovim pripajanjem svesnom doživljaju sebe postižemo širenje svesti, psihološki rastemo i razvijamo se.

Cilj ove radionice je da istražimo povezanost između našeg tela, doživljaja i svesti. Naizmenično ćemo pričati i praktično isprobavati to o čemu govorimo.

Vežbaćemo povećavanje telesne svesnosti (osetljivosti za dešavanja u našem telu) – pokušaćemo da ustanovimo neprirodnosti sopstvenog držanja i načina disanja. Takođe, isprobaćemo na koji način telo može da se koristi kao oruđe u radu sa psihološkim pojavama kao što su pružanje podrške i jačanje granica (sposobnosti da kažemo ne).

Veza telesnog i psihološkog je vrlo važna za izgradnju doživljaja sigurnosti i poverenja u samog sebe. To je osnova iz koje izrastaju doživljaji ispravnosti sopstvenog postojanja, snage i samopouzdanja; a oni vode stanjima ispunjenosti i punoće života.

 

Ukoliko želite da saznate više o detaljima izvođenja ove radionice, upišite svoje podatke:

Vaš e-mail:
Grad u kome živite:
Da li zbog prisustvovanja radionici možete da dođete u Beograd:
Upišite k372 ->
Share

Facebook stranica: Car je go – šta ćemo sad @CarJeGoStaCemoSad

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja o novim sadržajima na sajtu, upišite svoj e-mail:

Upišite kod n438 ->

Bez odobrenja autora zabranjeno je kopiranje i objavljivanje sadržaja na drugim mestima.
Created 2020-2022 by Telesna psihoterapija | All Rights Reserved |